Κοχύλες γεμιστές με κοτόπουλο
Yλικά για 6-8 μερίδες:
500γρ. Mεσογειακές κοχύλες Χρυσή Σειρά
600γρ. Φιλέτο Κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
600γρ. Ντομάτες κομμένες σε κύβους
200ml Κρέμα γάλακτος
150ml Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, ρίγανη, μαϊντανό
150γρ. Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Για τα κοχύλια: Βράζουμε τα κοχύλια 6 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν εντελώς.
Ύστερα, τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσουν.
Για την γέμιση: Kόβουμε το φιλέτο σε μικρά κυβάκια και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο προσθέτοντας
το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα, συμπληρώνουμε τα μπαχαρικά,
την ρίγανη και τον μαϊντανό. Αφού δέσει η σάλτσα και την αφήσουμε να κρυώσει, γεμίζουμε
προσεκτικά τα βρασμένα κοχύλια και τα τοποθετούμε με την σειρά σε ένα πυρέξ.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 °C
Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει και θα κάνει χαρούμενος τους δικούς μας ανθρώπους.